Ploggen voor Biodiversiteit in Holendrecht


Zwerfafval is in ons stadsdeel een problematiek die aandacht nodig heeft. De reden voor dit project is de groeiende urgentie om het verlies aan biodiversiteit aan te pakken en onder de aandacht te brengen. Holendrecht wordt net als andere wijken in Amsterdam-Zuidoost geconfronteerd met de gevolgen van het verlies aan biodiversiteit, wat een directe impact heeft op het milieu en de omgeving waarin we leven. Het vervuilt en trekt ongedierte aan, zoals ratten. Bovendien eten dieren dit afval op of raken erin verstrikt.

Behoefteonderzoek Holendrecht


Een fysieke plek waar de verborgen kracht zichtbaar wordt. Dat is de wens van de ondernemers en ondernemende bewoners in Holendrecht. In opdracht van de gemeente en het Masterplan Zuidoost doen ZO ZZP!, Grow 2 Inspire en Judicatio een onderzoek naar de behoefte van ondernemers en ondernemende bewoners in Holendrecht. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Stuur ons een mail naar holendrecht@zozzpplatform.nl.Gezond Caterings Aanbod


In opdracht van Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht (AAGG), organiseert ZO ZZP! Platform in november een inspirerende bijeenkomst voor cateraars uit Amsterdam Zuidoost met een masterclass door een bekende chef kok. Omdat het caterings aanbod in ons Stadsdeel heel divers is willen we zoveel mogelijk cateraar met o.a. Caribische, Surinaamse en Ghanese invloeden stimuleren hieraan deel te nemen. Van augustus tot en met november worden cateraars door ons geïnformeerd en geselecteerd.


Afgerond

Gezond Kopen, Gezond Koken


In Amsterdam Zuidoost worden 4 cursussen ‘Gezond Kopen Gezond Koken’ georganiseerd bedoeld voor bewoners uit Amsterdam Zuidoost. De cursussen zijn gericht op de preventie van overgewicht en het stimuleren van gezonder eten en drinken: de deelnemers krijgen voorlichting over gezond eten en drinken, ze gaan samen naar de supermarkt om etiketten te leren lezen, ze stellen recepten op en ter afronding gaan ze samen koken en eten.

AfgerondZelfregie


Zelfreflectie training.